+31 6 42 12 55 66 info@vanlierfinance.nl

Wat je wil veranderen, kan alleen jij veranderen. Veranderen is betekenis geven aan het leven. Je geeft betekenis door wezenlijke relaties aan te gaan, met jezelf, een ander en de wereld voorbij die ander. Je hebt elkaar gewoon nodig. Verandering geeft een goed gevoel.

Ik ben Maurice van Lier. Ik begeleid financials en (startende) ondernemers die doen wat ze doen, maar niet gedaan krijgen wat ze willen. Ik help mensen uit de parkeerstand en zorg ervoor dat ze door de voorruit kijken in plaats van door de achteruitkijkspiegel. Dit leidt ertoe dat je weet wat het is om je kwetsbaar op te stellen en tegelijk professioneel te zijn. Je bent overtuigend in wat je doet. Anderen zien jouw meerwaarde. Je vindt draagvlak voor jouw zienswijze. Je stuurt op resultaten. Jij maakt het verschil.

Door mijn gedrevenheid, aanpak ‘op maat’ en mijn ervaring merkte ik dat ik gedurende mijn opdrachten, particulieren, werknemers en bedrijven meer en meer begon te stimuleren hun mogelijkheden te ontdekken, waardoor zij (samen) verder konden groeien. Hierdoor merkte ik dat het begeleiden en coachen van mensen mijn kracht en passie is geworden. Door de combinatie van financieel expertise en coaching ben ik van mening dat wanneer men vanuit eigen kracht werkt en leeft, er het beste uit zowel de medewerkers zelf, de ondernemer als uit de organisatie gehaald kan worden.

Met een grote betrokkenheid ondersteun ik particulieren en zakelijke cliënten. Dit kunnen (startende) ondernemers, leidinggevenden, medewerkers of organisaties zijn. Mijn ondersteuning bestaat uit twee kern expertises:

Coaching Financials en (Startende) Ondernemers

Met mijn coaching trajecten help ik mensen inzicht in zichzelf te krijgen en zichzelf te ontwikkelen, met als doel zich goed te voelen in werk en leven. Dit kan in een korte tijd bereikt worden, geheel op maat en op een manier die bij de persoon past. Met mijn ondersteuning wordt er concreet gewerkt aan het realiseren en verankeren van gewenste resultaten. De begeleiding is individueel, ‘on the job’ of in teamverband. Als coach lever ik een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen. Dit maakt coaching een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze coaching trajecten te verzorgen, is het belangrijk dat ik mijzelf voortdurend blijf ontwikkelen. Door het volgen van een coachingsopleiding heb ik inzicht en vaardigheden ontwikkeld op het gebied van o.a. mijn persoonlijke coachingskwaliteiten, diverse coachingstechnieken en –instrumenten en hoe om te gaan met weerstanden. De ICM Coachingsopleiding is geaccrediteerd door De Nederlandse Orde van Beroepcoaches (NOBCO) waar ik bij aangesloten ben.

Interim Financial Professional

Het geven van adviezen op het gebied van financiële administratie, het in kaart brengen van financiële processen en het vervullen van functies als finance manager, controller of business controller. Mijn ruime ervaring op het gebied van finance & control zet ik in om organisaties bij de inrichting, optimalisatie en continuïteit van de financiële bedrijfsvoering te ondersteunen. Bij iedere opdracht leg ik opnieuw de verbinding tussen de medewerkers, de financiële processen en de systemen.

Qredits Microfinanciering Nederland

Sinds 2015 heb ik mij aangesloten bij Qredits Microfinanciering Nederland. Qredits helpt ondernemers met krediet, persoonlijk coaching en ondernemerstools. Als (vrijwillige) Qredits-coach wil ik een bijdrage leveren aan het succes van ondernemers en daarmee aan de ontwikkeling van goed ondernemerschap in Nederland. Ik doe dit vanuit de visie om mijn eigen ervaringen in het ondernemerschap te delen met (startende) ondernemers.

NOBCO

Daarnaast ben ik ook NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) geregistreerd. Met de registratie bij NOBCO is er een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor mijn cliënten en opdrachtgevers. Kortom: meer zekerheid en vrijheid én ontdaan van elke twijfel in partijdigheid. Door de registratie bij NOBCO onderschrijf- en werk ik conform de Gedragscode voor professioneel begeleiders.